آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

استفاده از لیزر، یکی از بهترین استراتژی های موجود برای خلاص شدن از شر موهای زائد است، اما اگر که شما اطلاعات زیادی در ارتباط با این روش اپیلاسیون نداشته باشید، ممکن است که نگران خطرات احتمالی سلامتی خود و عوارض جانبی ناخواسته‌ی آن باشید. یکی از مهمترین سوال هایی که بسیاری از افراد در مورد لیزر موهای زائد دارند این است که آیا استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد، سرطان زا است یا خیر؟ همانطور که از عنوان این مقاله مشخص است ما قصد داریم در ادامه به بررسی این پرسش بپردازیم اما ابتدا اجازه دهید برای داشتن فهمی بهتر، ببینیم نحوه‌ی عملکرد روش حذف موهای زائد به وسیله‌ی لیزر به چه صورت است؟

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است
آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است

نحوه‌ی عملکرد لیزر موهای زائد

شما برای درک کردن خطرات بالقوه‌ی حذف موهای زائد به وسیله‌ی لیزر، ارزش آن را دارد که لحظه ای به نحوه‌ی عملکرد آن توجه کنید. نور لیزر به طور کلی تشکیل شده از تعداد زیادی پرتوی نور است که همه در یک جهت و راستا متمرکز شده اند و به همین خاطر توانایی انتقال انرژی زیادی را دارد. لیزرهایی که از آن ها برای درمان ‌های رفع موهای زائد استفاده می‌شود از طول موج‌های خاصی از نور، در محدوده‌ی مرئی و یا مادون قرمز تشکیل شده‌اند.

لیزر می تواند رنگدانه‌ی داخل مو را داغ کند تا جایی که فولیکول را از بین ببرد. هنگامی که فولیکول مو از بین رفت، آن مو دیگر نمی تواند رشدی داشته باشد و به این صورت تابش لیزر باعث از بین رفتن مو می شود. بنابراین لیزر هایی که از آن ها در حذف موهای زائد استفاده می شود فولیکول های مو را هدف قرار می دهند و به عمق پوست نفوذی ندارند و هیچ تاثیری بر روی بافت های زنده یا سلول های زنده‌ی دیگر ندارند.

لیزر می تواند رنگدانه‌ی داخل مو را داغ کند تا جایی که فولیکول را از بین برده، و هنگامی که فولیکول مو از بین رفت، مو دیگر نمی تواند رشدی داشته باشد

لیزر و سرطان پوست

یکی از اصلی ترین نگرانی هایی که ممکن است افراد در مورد از بین بردن موهای زائدشان به وسیله‌ی لیزر داشته باشند این است که آیا تابش نور لیزر می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان پوست را افزایش دهد یا خیر؟ در این ارتباط لازم است که بدانید ابتلا به سرطان پوست با قرار گرفتن در معرض انواع خاصی از امواج نوری در محدوده UV مرتبط است. این محدوده‌ی امواج نوری دارای طول موج هایی کوتاه و انرژی های بالایی هستند که فراتر از محدوده‌ی دید انسان اند.

به طور مثال نور فرابنفشی که در این ناحیه قرار دارد، آنقدر قدرتمند و پر انرژی است که می تواند کاملا به مواد ژنتیکی موجود در داخل سلول های ما آسیب برساند. اگر این نور پر انرژی به قسمت مشخصی از DNA سلول برخورد کند، می تواند باعث تغییر ساختار و سرطانی شدن سلول های پوست شود. به طور معمول سالها قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید و یا سایر انواع اشعه های ماوراء بنفش نیاز است تا که این اتفاق بیفتد. همچنین این نکته نیز قابل ذکر است که همین نوع آسیب مسئول بسیاری از بروز علائم پیری مانند چین و چروک است.

سرطان و لیزر موهای زائد
سرطان و لیزر موهای زائد

اگرچه لیزری که از آن برای حذف موهای زائد استفاده می شود از تابش نور استفاده می کند، اما این نور لیزر شامل هیچ نوع نوری در محدوده‌ی UV نمی شود. طول موج هایی که از آن ها برای هدف قرار دادن فولیکول های مو استفاده می شود، طول موجی بالاتر و انرژی پایین تری دارند و به عبارتی دیگر هیچ خطری وجود ندارد که آنها بتوانند به مواد ژنتیکی داخل سلول های شما آسیبی برسانند. بنابراین می توان با قاطعیت گفت که پرتو های تابشی ناشی از لیزر موهای زائد، نمی توانند باعث به وجود آمدن مستقیم سرطان پوست در فردی سالم شود.

  • با اینکه گفته شد پرتو های تابشی ناشی از لیزر، نمی توانند باعث به وجود آمدن مستقیم سرطان پوست در فردی سالم شود، بر ما واجب است که به شما اخطار بدهیم از آنجایی که خطرات طولانی مدت استفاده از لیزر ها تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته است، عاقلانه است که بگوییم افرادی که سابقه‌ی خانوادگی سرطان پوست دارند باید برای حفظ ایمنی و سلامت خود از انجام روش های لیزر زیبایی دوری کنند. شما می توانید در این ارتباط برای مطلع شدن از میزان خطری که تهدیدتان می کند با یک متخصص پوست مشورت کنید.

در نور لیزر مورد استفاده قرار گیرنده‌ برای حذف موهای زائد، از هیچ نوع اشعه‌ی سرطان زایی استفاده نمی شود

آیا حذف موهای زائد با استفاده از روش لیزر می تواند انواع دیگری از سرطان را ایجاد کند؟

از آنجایی که لیزرهای مورد استفاده قرار گیرنده برای از بین بردن موهای زائد، حاوی هیچ گونه نوری در محدوده‌ی UV نیستند، همانطور که در بالاتر نیز در مورد آن صحبت شد، نمی توانند باعث به وجود آمدن سرطان پوست شوند. با این حال، ممکن است که شما همچنان نگران باشید آیا این درمان ممکن است شما را در معرض ابتلا به سایر اشکال سرطان قرار دهد یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت که به طور کلی هیچ مدرک مشخصی مبنی بر اینکه استفاده از روش لیزر درمانی می تواند خطر مبتلا شدن به هر نوع سرطان و یا هر بیماری مربوط دیگری را افزایش دهد، وجود ندارد. همچنین علاوه بر این، چون نور لیزر فراتر از فولیکول های مو به اندام‌های داخلی نمی‌رود و بر آن ها تاثیری نمی گذارد، نمی تواند باعث به وجود آمدن مستقیم هچ نوع سرطان و یا مرض مرتبطی شود.

  • توجه داشته باشید که به صورت کلی لیزر موهای زائد، یا انجام هر درمان پزشکی دیگری، زمانی بسیار ایمن و بی خطر است که توسط پزشکی مجرب در کلینیک های مجهز و معتبر انجام شود.

تصورات نادرست سرطان و لیزر

در ادامه به بررسی چند مورد از تصورات نادرستی که افراد از لیزر خواهیم پرداخت.

تصورات نادرست سرطان و لیزر
تصورات نادرست سرطان و لیزر
  • نفوذ نور: همانطور که در قسمت دیگری از مقاله نیز در ارتباط با این موضوع صحبت شد، برای بسیاری از افراد ممکن است این که استفاده از لیزر درمانی موهای زائد، پوست و یا سایر قسمت های بدن با نفوذ پرتوهای انرژی بالا به قسمتی از بدن انجام می شود، نگرانی ایجاد کند. با این حال، باید گفت که این پرتوها به عمقی نفوذ نمی کنند که باعث آسیب به سایر بافت ها شوند. معمولاً این نفوذ پرتوهای لیزر فقط تا حد فولیکول‌های مو و پوست اتفاق می‌افتند که آسیبی به اندام‌های داخلی نمیزنند.

پرتوهای نور در زمان استفاده از لیزر موهای زائد، فقط به سطح فولیکول مو در داخل پوست نفوذ می کنند

  • وجود قرمزی: در نهایت استفاده از لیزر می تواند واکنشی مانند به وجود آمدن قرمزی را روی پوست ایجاد کند. توجه داشته باشید که این بدان معنا نیست که لیزر قادر به ایجاد سرطان هستند. این قرمزی و التهاب به سادگی با استقرار یخ در ناحیه‌ی آسیب دیده قابل درمان است.
  • جهش: گزارش های زیادی وجود دارد که اظهار دارند تابش های یونیزان پرتوهای لیزری می توانند عامل به وجود آمدن جهش مولکول های DNA باشند؛ که این جهش‌های DNA نیز می‌توانند منجر به تولید سلول‌های غیرطبیعی و سرطانی شوند که همچنین می‌توانند پیشرفت بیشتری کرده و به تومورهای بدخیم تبدیل شوند. با این حال، این موضوع درست نیست و همانطور که در بالاتر نیز راجع به اشعه های محدوده‌ی UV صحبت شد، درمان‌ها و کاربردهای تابش های لیزری قدرت ایجاد چنین جهش‌هایی را در DNA ندارند و هیچ شواهد پزشکی ای نیز وجود ندارد که این موضوع را تایید کنند.

آیا خطر سرطان های دستگاه تناسلی با لیزر موهای زائد وجود دارد؟

افراد زیادی در سراسر جهان وجود دارند که برای از بین بردن موهای زائد خود به صورت دائمی، روش لیزر را انتخاب می کنند که راه حلی مناسب برای اپیلاسیون کردن و حذف موهای زائد بدن است. اما همچنین بسیاری از افراد نیز نگران این هستند که ممکن است در صورت استفاده از لیزر موهای زائد مناطق اندام های تناسلی و یا نواحی نزدیک به این اندام‌ها، مبتلا به سرطان و مشکلاتی مربوط در اندام‌های تناسلی شوند. این طرز تفکر درستی نیست چون که پرتوهای لیزری، فقط به فولیکول های موی آن نواحی اعمال می شوند و هیچ تاثیری بر روی خود اندام های تناسلی نمی گذارند و این امر تضمین می کند که به هیچ صورتی لیزر موهای زائد باعث به وجود آمدن سرطان های رحم، پروستات، تخمدان و مشکلات مربوط دیگر نمی شود.

پرتوهای لیزری، در استراتژی حذف موهای زائد به وسیله‌ی لیزر، هیچ تاثیری بر روی اندام های تناسلی نمی گذارند و باعث ایجاد سرطان ها و مشکلات مربوط نمی شوند

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

هنگام حمل کردن کودک، بدن زنان باردار دستخوش تغییرات هورمونی و غیر هورمونی زیادی می شود که یکی از این تغییرات هورمونی مخصوص دوران بارداری، رشد موهای ناخواسته و زائد است. از مشکلات مربوط به این رشد موهای ناخواسته و زائد دوران بارداری است که یا شما متوجه می شوید که موهای زائدی در مکان‌های جدیدی جوانه می‌زنند، و یا اینکه شکمتان آنقدر بزرگ می شود که نمی‌توانید موهایتان را خودتان بتراشید، بیشتر افراد در این دوران بارداری ممکن است که استفاده از لیزر موهای زائد را در نظر بگیرند. اما آیا استفاده از این استراتژی در دوران بارداری خطری برای جنین و خود مادر به همراه ندارد؟

بسیاری از پزشکان و ارائه کنندگان مراقبت های بهداشتی توصیه می کنند که باید در دوران بارداری، از اپیلاسیون موهای زائد با استفاده از لیزر خودداری کرد. این موضوع به این خاطر است که شاید بر اساس اطلاعاتی که در این مقاله داده شد، به طور کلی لیزر موهای زائد بی خطر باشد، اما در حال حاضر هیچ گونه مطالعه‌ی معتبری وجود ندارد که اثرات لیزر را بر روی جنین و کودکان متولد نشده بررسی و تحلیل کرده باشد. به همین دلیل، بهتر است که برای بهره بردن از ایمنی بیشتر از انجام این روش حذف موهای زائد خودداری کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسترسی سریع به عناوین

پیمایش به بالا