متخصصان پوست می توانند از لیزر برای کاهش ظاهر اسکار و به حداقل رساندن درد و خارش استفاده کنند. لیزر درمانی همچنین می تواند از ایجاد جای زخم پس از جراحی جلوگیری کند.
لیزر به تحریک رشد پوست سالم و جدید کمک می کند. اگرچه لیزر درمانی نمی تواند جای زخم ها را به طور کامل از بین ببرد ، اما باعث می شود کمتر مورد توجه و ناراحتی قرار بگیرند.
افراد می توانند لیزر درمانی را روی انواع مختلفی از زخم ها انجام دهند ، از جمله زخم های جراحی ، جوش های آکنه و زخم های ناشی از جراحات. همچنین استفاده از آن در صورت بی خطر است.
در این مقاله ، ما به درمان اسکار با لیزر ، موارد استفاده و روش آن و عواملی که باید قبل از انجام این روش در نظر بگیریم ، می پردازیم.
مقالات مرتبط:
درمان اسکار با میکرونیدلینگ امکان پذیر است؟
لیزر برای زخم های آکنه و ۴ نوع درمان با لیزر
درمان آکنه با پی آر پی |آیا پی آر پی جای زخم آکنه را از بین می برد؟
درمان اسکار با لیزر
لیزر درمانی به لایه های بیرونی پوست نفوذ می کند تا رشد سلول های پوستی جدید و سالم را تحریک کند. لیزر لایه های قدیمی و آسیب دیده پوست را از بین می برد تا پوست سالم و جدیدی در جای خود رشد کند.
در واقع درمان اسکار با لیزر باعث ایجاد جای زخم جدید می شوند. با این حال ، پوست جدید باید یکنواخت رشد کند.
تشکیل بافت اسکار یک پاسخ طبیعی بدن به آسیب است. اسکارها مضر نیستند و به دلایل پزشکی نیازی به برداشتن ندارند. با این حال ، اگر آنها از نظر روانی دردناک ، محدود کننده فرد ار تحت تأثیر قرار دهند ، طیف وسیعی از روش ها می توانند ظاهر و ناراحتی فرد را کاهش دهند.
درمان اسکار با لیزر می تواند موارد زیر را کمک کند:
- کاهش درد یا خارش
- کاهش ظاهر آنها
- بهبود دامنه حرکتی پوست اطراف اسکار
پزشکان می توانند لیزرهای مختلفی را انتخاب کنند که از طول موج های مختلف نور استفاده می کنند و به روش های مختلف بر روی پوست تأثیر می گذارند. بعضی از لیزرها ابلیشن هستند ، بدین معنی که لایه بالایی پوست را از بین می برند ، در حالی که برخی دیگر غیر نسبی هستند و سطح پوست را حفظ می کنند در حالی که لایه های زیر را تحت تأثیر قرار می دهند.
بعضی از لیزرها در درمان اسکار با لیزر ممکن است برای برخی از رنگ های پوست نامناسب باشند زیرا ممکن است باعث تغییر رنگ پوست شود.
نمونه هایی از انواع لیزر که پزشکان در درمان اسکار استفاده می کنند عبارتند از:
- لیزر دی اکسید کربن کسری فرعی
- نور شدید پالسی
- پالس طولانی 1064 نانومتر
- لیزر کسری غیر نسبی
- لیزر رنگی پالسی
یک پزشک قبل از توصیه درمان اسکار با لیزر ، باید اسکار را کاملاً ارزیابی کند. آنها باید مزایای احتمالی منحصر به فرد لیزر خاص و همچنین عوارض جانبی احتمالی آن را توضیح دهند.
به کدام نوع اسکار می تواند کمک کند؟
لیزر درمانی می تواند به انواع مختلفی از زخم ها از جمله زخم های آکنه و جراحی ها کمک کند.
پزشکان تمایل دارند که آن را برای اسکارهای سطحی توصیه کنند. اسکارهای عمیق یا جای زخم هایی که حرکت فرد را محدود می کنند ، معمولاً به درمان شدیدتر پاسخ بهتری می دهند.
یک پزشک ممکن است درمان اسکار با لیزر را برای موارد زیر توصیه کند:
- جای جوش
- جای زخم را بسوزانید
- اسکارهای جراحی
- جای زخم
آكادمی پوست آمریكا می گوید كه لیزر درمانی جای زخمرا به طور كامل از بین نمی برد. در برخی موارد ، پزشک ممکن است ترکیبی از روشهای درمانی را توصیه کند ، به عنوان مثال استفاده از پرکننده های تزریقی در کنار لیزر درمانی برای کمتر دیده شدن جای زخم استفاده شود.
نحوه اماده شدن
پزشکان ممکن است انجام اقدامات خاصی را قبل از عمل برای اطمینان از موثرترین و بی خطرترین حالت ممکن توصیه کنند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- پرهیز از داروها و گیاهانی که خطر خونریزی را افزایش می دهند. به عنوان مثال می توان به آسپرین ، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن و مکمل های گیاهی مانند سیر یا جینکو بیلوبا اشاره کرد. اطلاع از هر داروی رقیق کننده خون برای پزشک مهم است.
- از مصرف محصولات حاوی گلیکولیک اسید یا رتینوئید به مدت 2-4 هفته خودداری کنید.
- به مدت طولانی از آفتاب دور بمانید و پوست را در معرض اشعه ماورا بنفش (UV) قرار ندهید. اگر فردی برنزه یا آفتاب سوختگی داشته باشد پزشکان نمی توانند از لیزر درمانی استفاده کنند.
- از انجام اقدامات زیبایی مانند لایه برداری شیمیایی ، تزریق کلاژن و اپیلاسیون خودداری کنید.
- ترک سیگار حداقل 2 هفته قبل از عمل. سیگار کشیدن توانایی بهبودی پوست را مختل می کند ، که می تواند بر نتایج درمان تأثیر بگذارد.
- در روز عمل ، فرد باید از استفاده از لوسیون ها ، دئودورانت ها ، عطرها یا هر محصول دیگری که به طور بالقوه می تواند با لیزر درمانی تداخل کند ، خودداری کند. پوست نیز باید تمیز باشد.
بسته به قسمتی از بدن که نیاز درمان اسکار با لیزر دارد ، پزشک معمولاً پوشیدن لباسی را که راحت از آن جدا می شود ، مانند پیراهن دکمه ای نرم و شلوار گشاد ، پیشنهاد می کند.
روش انجام
قبل از اینکه فرد تحت لیزر قرار گیرد ، پزشک جای زخم را معاینه کرده و پوست را با قلم علامت گذاری می کند تا ناحیه مورد نظر برای درمان مشخص شود.
در زیر مثالی از چگونگی عملکرد فرآیند درمان اسکار با لیزر ذکر شده است:
یک پزشک اطراف اسکار را تمیز می کند و ممکن است بی حسی موضعی تزریق کند یا یک کرم بی حس کننده به محل بمالد.
اگر جای زخم در صورت باشد ، ممکن است از فرد بخواهند از عینک محافظ استفاده کند.
پزشک حوله های مرطوب یا گاز را در اطراف محل زخم قرار می دهد تا پالس های لیزر را جذب کند که در غیر این صورت پوست سالم را تحت تأثیر قرار می دهد.
پزشک لیزر را از روی بافت اسکار عبور می دهد. آنها ممکن است گاهی اوقات یک محلول نمکی خنک کننده یا آب استفاده کنند.
پس از اتمام درمان ، پزشک از پماد و پانسمان تمیز برای پوشاندن ناحیه استفاده می کند.
ناحیه تحت درمان ممکن است تا چند ساعت پس از عمل قرمز باقی بماند. همچنین ممکن است تورم و سوزش خفیف وجود داشته باشد که ممکن است شبیه آفتاب سوختگی باشد.
بعد از انجام درمان اسکار با لیزر ، پزشکان اغلب توصیه می کنند حداقل دو بار در روز از لوسیون مرطوب کننده استفاده کرده و تا زمان برطرف شدن قرمزی از آرایش خودداری کنند.
آیا خطری وجود دارد؟
قبل از انجام اقدامات درمان اسکار با لیزر ، پزشک باید عوارض جانبی و خطرات احتمالی را با فرد در میان بگذارد. عوارض جانبی ممکن است به نوع لیزر ، شدت جای زخم و رنگ پوست فرد بستگی داشته باشد.
برخی از عوارض جانبی شایع عبارتند از:
- خونریزی جزئی
- درد و ناراحتی
- عفونت پوستی
- پوسته پوسته شدن
- تغییر رنگ پوست
- تورم
همچنین ممکن است درمان جای زخم با لیزر بی اثر باشد یا ظاهر اسکار را بدتر کند.
خلاصه
پزشکان ممکن است از درمان اسکار با لیزر به عنوان یک درمان منفرد یا در ترکیب با روش های دیگر برای کاهش درد ، خارش و ایجاد جای زخم استفاده کنند. لیزر به طور ایده آل اجازه می دهد تا پوست جدید و با ظاهر سالم به جای پوست زخم شده رشد کند.