لیزر موهای زائد، یک نوع استراتژی حذف موهای اضافی بدن برای افرادی است که خواهان راه حلی دائمی تر نسبت به روش های دیگر هستند. در این روش، لیزر با از بین بردن فولیکول های موهای زائد، آن ها را از بین می برد و از رشد دوبارهی آن ها نیز جلوگیری می کند.
با این وجود، قبل از شروع درمان و استفاده از این روش اپیلاسیون، افراد باید خود را از برخی از اثرات جانبی و عوارض لیزر موهای زائد و همچنین برخی از افسانهها و باور های نادرستی که این فرایند را احاطه کردهاند، آگاه کنند.
عوارض لیزر موهای زائد (عوارض معمول)
برای اکثر افراد، همانطور که گفته شد، استراتژی لیزر موهای زائد راهی مطمئن و ایمن برای خلاص شدن از شر موهای اضافی بدن موجود در مکان های ناخواسته، به صورت دائم و یا برای مدت طولانی است. به طور کلی لیزر موهای زائد روشی بی خطر است، اما پس از انجام آن ممکن است چند عارضهی جانبی متفاوت ظاهر شود. توجه داشته باشید که بیشتر این عوارض جانبی موقتی و جزئی هستند و هرکسی که عوارض جانبی پایداری را بعد از استفاده از این روش تجربه می کند باید با متخصص پوست خود مشورت کند.
در اینجا ما قصد داریم که به بررسی چند مورد از معمول ترین عوارض لیزر موهای زائد بپردازیم؛ این عوارض شامل:
قرمزی و تحریک پوست
همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد، لیزر موهای زائد به فولیکول های موهای اضافی مورد نظر آسیب می رساند. بدن انسان به این اتفاق واکنش نشان می دهد و باعث می شود که بسیاری از افراد، قرمزی، سوزش و به طور کلی تحریک پوست را در نواحی آسیب دیده تجربه کنند. در این عارضهی جانبی، پوست بدن ممکن است که گزگز کند، حساس شود و یا حتی امکان دارد که کمی نیز متورم شود.
این نوع علائم معمولا علائمی کوتاه مدت هستند و ناحیهی آسیب دیده ممکن است شبیه به پوستی باشد که به تازگی کنده شده است! برخی از متخصصان و پزشکان پوست، برای کاهش میزان واکنش پذیری پوست فرد به این فرآیند، از یک بی حس کنندهی موضعی استفاده می کنند.
پس از ایجاد شدن واکنش های اولیه، معمولاً پس از گذشت چند ساعت از درمان، تحریک باید کاهش یابد. همچنین توجه داشته باشید که تورم و قرمزی پوست ممکن است به بسته های یخ و یا حمام خنک نیز پاسخ خوبی بدهد.
قرمزی و تحریک پوست یکی از شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد
پوسته پوسته شدن
پوسته پوسته شدن پوشش بدن یکی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد به شمار می رود که برخی از افراد ممکن است آن را در ناحیهی تحت تابش اشعهی لیزر قرار گرفته تجربه کنند. این اتفاق معمولاً یک عارضهی جزئی به شمار می رود اما ممکن است که کمی برای فرد مبتلا ناراحت کننده نیز باشد.
پوسته پوسته شدن همچنین گاهی اوقات می تواند منجر به ایجاد دلمه و یا زخم نیز شود. با مراقبت کردن از ناحیه آسیب دیده پس از انجام لیزر، مانند استفاده از کرم های مرطوب کننده، فرد می تواند از بروز هرگونه مشکل پایداری در این درمان جلوگیری کند.
تغییرات در رنگ پوست
این امکان وجود دارد که برخی از افراد، پس از انجام لیزر موهای زائد متوجه تغییرات جزئی رنگ در ناحیهی تحت درمان پوست شوند. پس از انجام لیزر ممکن است که رنگ پوست کمی تیره تر و یا روشن تر شود و این موضوع یکی از دیگر عوارض لیزر موهای زائد به شمار می رود.
افرادی که دارای پوست روشنتری هستند، احتمالاً تغییرات رنگدانهای پوست تیرهتری را تجربه میکنند و افرادی که دارای رنگ پوست تیره تری هستند ممکن است که بیشتر در معرض تغییرات رنگدانه های پوست روشن تر باشند. توجه داشته باشید که این تغییرات به مرور زمان محو خواهند شد و پوست به حالت عادی خود باز می گردد.
آسیب چشم
خطر آسیب جدی چشم یکی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد به شمار می رود، به خصوص زمانی که پزشک از لیزر برای از بین بردن موهای زائد روی صورت فرد استفاده می کند.
برای جلوگیری از به وجود آمدن این عارضه، هم پزشک و هم فرد تحت درمان باید از تجهیزات حافظتی چشم استفاده کنند تا در حین انجام عمل لیزری از به وجود آمدن آسیب جلوگیری شود.
خطر عفونت پوست
به طور کلی آسیب رساندن به فولیکول های مو به وسیلهی لیزر می تواند باعث به وجود آمدن عفونت شود. توجه داشته باشید که در صورت بروز هرگونه عفونتی باید علائم آن را به متخصص پوست گزارش دهید.
آسیب رساندن به فولیکول های مو به وسیلهی لیزر می تواند باعث به وجود آمدن عفونت شود
عوارض لیزر موهای زائد (عوارض نادر و کمتر رایج)
عوارض جانبی نادر و کمتر رایج پس از انجام لیزر موهای زائد می تواند شامل موارد زیر باشد:
سوختگی و تاول
چون در لیزر موهای زائد از لیزرهایی با حرارت بالا استفاده می شود، اگر به درستی از آن ها استفاده نشود، خطر به وجود آمدن سوختگی و تاول وجود دارد.با این وجود، هنگامی که یک پزشک و متخصص واجد شرایط این فرآیند را انجام دهد، بروز عارضهی سوختگی و تاول اتفاقی نادر است.
همچنین پزشک ممکن است درست قبل از استفاده از لیزر یک دستگاه خنک کنندهی مخصوص را روی پوست فرد متقاضی اعمال کند. این کار به جلوگیری از سوزانده شدن پوست توسط لیزر کمک زیادی می کند.
زخم شدن
زخم شدن معمولاً از عوارض لیزر موهای زائد به شمار نمی رود؛ ولی با این حال، اگر پزشک هنگام استفاده از لیزر مرتکب خطایی شود، ممکن است که جای زخم ایجاد شود.
همچنین اگر که افراد پس از لیزر موهای زائدشان به درستی از ناحیهی تحت درمان مراقبت نکنند، ممکن است که زخم بر روی پوست ایجاد شود.
- شما باید پس از اتمام عمل، با پوست آسیب دیدهی خود طوری رفتار کنید که انگار آفتاب آن را سوزانده است؛ به این معنی که باید آن را مرطوب نگه دارید، از تابش نور به آن جلوگیری کنید و به طور منظم آن را برای علائم عفونت چک کنید.
آیا استراتژی لیزر موهای زائد روشی بی خطر است؟
اکثر افرادی که از لیزر برای حذف و از بین بردن موهای زائد خود استفاده می کنند، متوجه می شوند که لیزر موهای زائد روشی ایمن، بی خطر و قابل تحمل است. و همچنین به نظر نمی رسد که این استراتژی در درازمدت خطراتی برای سلامتی متقاضیان داشته باشد.
با این وجود، برخی از افراد ممکن است که پس از لیزر موهای زائد خود دچار عوارض جانبی جزئی ای شوند. به طور کلی توصیه می شود که افراد متقاضی از متخصص پوست خود بخواهند که قبل از انجام این نوع درمان در ناحیهی بزرگتری از پوست، بر روی ناحیه کوچکی از پوستشان برای مطمئن شدن از به وجود نیامدن هیچ نوع عارضه ای اشعهی لیزر بتابانند.
اکثر افرادی که از لیزر برای حذف و از بین بردن موهای زائد خود استفاده می کنند، متوجه می شوند که لیزر موهای زائد روشی ایمن، بی خطر و قابل تحمل است
آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟
همانطور که در بالاتر نیز گفته شد، ممکن است که تا چند روز پس از درمان، پوست قسمت آسیب دیده قرمز و حساس شود. بسیاری از مردم این حس را حسی شبیه به سوزش آفتاب سوختگی توصیف می کنند. با این حال، باید گفت که خود این فرآیند معمولاً دردناک نیست.
آیا لیزر به صورت دائم موهای اضافی بدن را از بین می برد؟
لیزر می تواند باعث از بین رفتن کامل موهای اضافی بدن از ریشه (فولیکول) شود، اما شما به ندرت می توانید به حذف دائمی موهای زائد خود برسید. با این وجود، لیزر درمانی می تواند رشد موهای زائد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد؛ به این صورت که پس از اولین جلسهی درمان، بسیاری از افراد تنها برای چندین ماه بدون مو خواهند بود، و موها در نهایت دوباره رشد میکنند. اگرچه که این موهای دوباره رشد کرده اغلب روشنتر، نازک تر و کمتر از قبل دیده میشوند.
افراد برای دستیابی به یک راه حل دائمی و یا رضایت بخش تر برای موهای ناخواسته و زائدشان به جلسات متعددی نیاز دارند. با هر جلسه درمان، موها از بار قبل روشن تر و نازک تر می شوند و پس از انجام درمان های کافی، ممکن است که رشد مجدد آن ها به طور کلی و برای همیشه متوقف شود.
- به این نکته توجه داشته باشید که لیزر موهای زائد، ممکن است روی موهای تیره تر اثر بیشتری داشته باشد. افرادی که دارای موهای بلوند، قرمز و یا خاکستری هستند، ممکن است که متوجه تغییرات زیادی نشوند، زیرا نور لیزر بیشتر جذب موهای تیره تر می شود و اغلب در موهای روشن اثر گذاری کمتری دارد.
شما برای از بین بردن دائم و کامل موهای زائد خود نیاز به شرکت در جلسات متعدد لیزر درمانی دارید
افسانه ها و باور های نادرست در مورد لیزر موهای زائد
چندین افسانه و باور نادرست بی اساس در مورد استراتژی لیزر موهای زائد وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
لیزر موهای زائد باعث سرطان می شود
این افسانه و باور نادرستی که استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد می تواند باعث به وجود آمدن سرطان در بدن انسان شود، کاملا اعتقاد بی اساسی است. لیزرهای مورد استفاده قرار گیرنده برای از بین بردن موهای زائد فقط برای عبور از سلول های پوست طراحی شده اند و می توانند تنها فولیکول های مو در عمق پوست را هدف قرار دهند و بر سلول های بافت های دیگر تاثیری نمی گذارند.
همچنین لیزرهای مورد استفاده در لیزر موهای زائد، تابشی تولید نمی کنند که باعث به وجود آمدن سرطان شوند. (شما می توانید در ارتباط با این موضوع، در مقالهی “آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟” اطلاعات بیشتری کسب کنید.)
لیزر موهای زائد باعث ناباروری می شود
باز هم در ارتباط با این موضوع هیچ مدرکی مبنی بر اینکه آیا لیزر ها می توانند باعث ناباروری شوند، وجود ندارد. همانطور که گفته شد لیزرها فقط به پوست نفوذ می کنند و تابششان به هیچ اندام دیگری نمی رسد یا بر آن تاثیر نمی گذارد.